You are here

Begeleider Kinderopvang

Werken met kinderen heeft de toekomst

Draag je kinderen een warm hart toe? Ben je enthousiast en heb je een eindeloos geduld? Werk je graag in team? En ben je ook nog eens flexibel terwijl je zin voor verantwoordelijkheid hebt? Is je antwoord ‘ja’, dan is de kans groot dat de opleiding ‘Begeleider in de kinderopvang’ je als gegoten zit.

De opleiding ‘Begeleider in de kinderopvang’ maakt deel uit van het studiegebied ‘Personenzorg’. Deze opleiding vormt professionele begeleiders die aan de slag kunnen in verschillende soorten kinderopvang: kinderdagverblijven, buitenschoolse kinderopvang, centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning en kleuterscholen.

De opleiding bestaat uit twee delen die op elkaar voortbouwen. Na het eerste deel ga je je in de zorg voor kinderen grondiger verdiepen. Je takenpakket breidt zich dan ook uit.

Je hebt keuze uit drie trajecten:

  • Certificaat / diploma 'Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang'. Je kan dan aan het werk in een kleuterschool of in een IBO.
  • 'Attest baby’s en kleuters'. Met dit attest kan je werken in een kinderdagverblijf en centra voor gezinsondersteuning.
  • Certificaat / diploma "Begeleider in de kinderopvang". Je kan nu overal aan de slag, kleuterschool, IBO, MPI, kinderdagverblijf …

    Vanaf september ook mogelijk in DAGOPLEIDING

Onze infomomenten

Tijdens onze infomomenten vertellen we jou meer over de organisatie van de opleiding.
Je kan de lessen volgen op dinsdag – en donderdagavond. Bij voldoende interesse starten we vanaf september 2019 ook met een dagopleiding (woensdag en vrijdag).
Na het infomoment kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek peilen we naar je kennis van de Nederlandse taal en je motivatie. 
Om te kunnen starten met de opleiding is je aanwezigheid zowel op het infomoment als op het intakegesprek verplicht. 

Onze infomomenten vinden plaats in Vergadercentrum Den Hof aan het H. Heymanplein 7 in Sint-Niklaas.

Interesse? Schrijf je in met dit invulformulier.