U bent hier

Blender

infofolder mode & creaties cvo lbc sint-niklaasBekijk hier het concrete cursusaanbod 'graphic design'

Blender Animatie 1

Nu niet in het aanbod

  • Voor wie?

Als je een hobbyist bent die de wereld van computergraphicsen 3D graag  wil ontdekken,  dan  is  het  programma Blender echt iets voor jou. Blender is een fascinerend programma om 2D-en 3D-tekeningen en animaties te maken. In deze cursus kom je alles over Blender te weten, een programma dat je trouwens gratis van het internet kan downloaden. Blender is ook het populairste Open Source 3D-pakket in de wereld.

  • Welke voorkennis heb je nodig?

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die vlot met de computer overweg kunnen.

  • Wat leer je?7

Je leert geanimeerde  films  maken in zowel 2D als in 3D.  Je maakt gebruik van animaties op materialen, verlichting, modellen en armaturen. We bekijken de 12 animatieprincipes die opgemaakt zijn door Disney animator Ollie Johnston en Frank Thomas. Om animatie vast te leggen gebruiken we key-frames op bones, shape-keys, particles en fysische eigenschappen zoals wind, zwaartekracht, duwkracht enz.

  • Welk attest kan je bij deze module behalen?

Als je slaagt voor deze module dan ontvang je een officieel erkend deelcertificaat ‘3D Animatie 1’.

  • Wat kan je na deze module volgen?

De logische vervolgmodule hierop is “Blender 2 animatie”. Je kan vanuit deze module eventueel ook instappen op “Blender 1 modelleren”.

  • Tot welke opleiding(en) behoort deze module?

Deze module behoort tot de opleiding ‘Multimedia-operator’ binnen het studiegebied ‘Grafische communicatie en media’.

Interesse?

Voor de cursus Blender werken we met een wachtlijst. Bij voldoende cursisten gaat de cursus van start in september 2020.
Inschrijven op de wachtlijst kan op dit formulier.

Schema opleiding Multimedia-operator

De modules fotografie en 3D-animatie maken deel uit van de opleiding ‘Multimedia-operator’ binnen het studiegebied ‘Grafische communicatie en media’.