U bent hier

Cursussen Begeleider buitenschoolse kinderopvang

infofolder mode & creaties cvo lbc sint-niklaasDownload de studiewijzer ‘Begeleider in de kinderopvang’

Steeds meer ouders gaan fulltime werken. Naast de gewone kinderopvang vinden zij ook buitenschoolse kinderopvang belangrijk. Van opvanginstellingen wordt vandaag de dag ook heel wat verwacht. Deze opleiding bereidt je daar uitstekend op voor.

Als begeleider in de buitenschoolse kinderopvang vind je werken met jonge kinderen een groot plezier. Je gaat om met kinderen tot 12 jaar. Je speelt met hen, verzorgt hen, luistert naar hun verhalen, lost hun probleempjes op enzovoort.

Wat heb je verder nog in huis? Je bent creatief, hebt zin voor initiatief en empathie is een sterk punt van je. Je legt ook vlot contact, bent stipt en hebt een verzorgd voorkomen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding tot ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’ duurt 3 semesters lang.

Heb je de 7 modules ‘Zorg in de kinderopvang’ én de 10 modules ‘Begeleider van het schoolgaande kind’ eenmaal succesvol afgerond, dan geven we jou het certificaat van ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’. Je kan ermee aan de slag in kleuterscholen en de buitenschoolse opvang alwaar je te maken krijgt met schoolgaande kinderen van 3 tot 12 jaar.

Een praktijkgerichte opleiding

Bovenop de lessen loop je ook stage in verschillende centra voor kinderopvang. Het is jouw kans om je kennis in de praktijk om te zetten. Tijdens je stage krijg je van mentoren en begeleiders van de school de juiste begeleiding. Zij zorgen ook voor jouw evaluatie.

Cursusaanbod

De cursussen die onder de noemer Begeleider Kinderopvang vallen (begeleider buitenschoolse kinderopvang, begeleider kinderopvang) starten alle in september. Een beperkt aantal cursisten kan instappen in januari.

Lesuren

  • Dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 21.30 u.
  • Stages in overleg met je stagebeleider

Leslocatie

  • SN-KR: Broederschool, Kroonmolenstraat 4, 9100 Sint-Niklaas

Korting

Onder bepaalde voorwaarden betaal je minder voor je cursus.
Zo’n korting krijg je alleen op het inschrijvingsgeld, niet op wat je betaalt voor het cursusmateriaal dat je moet aanschaffen.

Nog vragen?

Vul dan het webformulier in.

Wil je je graag inschrijven?

Je bent geïnteresseerd in de opleiding begeleider buitenschoolse kinderopvang?

Dan nodigen we je graag uit op het infomoment over deze opleiding.
Op onze infomomenten vertellen we jou meer over de organisatie en opleiding 'begeleider in de kinderopvang'. Daar hoort een intakegesprek bij. Met dat gesprek krijgen wij een beter idee van jouw beginsituatie. Wanneer we dat intakegesprek met jou hebben, laten we je op het infomoment weten.
Om te kunnen starten met een van de opleiding is jouw aanwezigheid op het infomoment als het intakegesprek verplicht.
Interesse? Schrijf je in met dit invulformulier.

 

Onze infomomenten vinden plaats in Vergadercentrum Den Hof aan het H. Heymanplein 7 in Sint-Niklaas.

Je inschrijving is pas in orde wanneer je de volledige kostprijs (inschrijvingsgeld + cursusmateriaal) effectief hebt betaald. 
Klik hier voor meer informatie over kostprijs, vrijstellingen en educatief verlof.