U bent hier

Cursussen Begeleider kinderopvang

infofolder mode & creaties cvo lbc sint-niklaasDownload de studiewijzer ‘Begeleider in de kinderopvang’

Steeds meer ouders gaan fulltime werken. Om hun kinderen een stabiele en veilige omgeving te geven, verlangen ouders naar goede crèches en bekwame onthaalouders. Kortom, kinderopvang waarop ze kunnen rekenen. In Vlaanderen worden wachtlijsten voor crèches en onthaalouders met de dag langer. Aan kinderopvang is dus een nijpend tekort.

Wat houdt de opleiding in? Je maakt kennis met het reilen en zeilen in een kinderdagverblijf en je leert ook hoe je zelfstandig onthaalouder kan worden. Werken met jonge kinderen vind je een plezier. Je draagt veel verantwoordelijkheid voor hun welzijn en ontwikkeling. En je taak is echt belangrijk: je zorgt voor een prettige sfeer, gezonde voeding, voldoende spelmomenten/rust enzovoort. Je hebt ook aandacht voor preventie en voor het belang van structuur in het leven van kleine kinderen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding van ‘Begeleider in de kinderopvang’ volgt op die van ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’. Ze neemt 1 semester in beslag.

Als je de 7 modules van deze opleiding succesvol afrondt, dan geven we jou het certificaat van ‘Begeleider in de kinderopvang’. Als je al een diploma secundair onderwijs hebt of een algemene vorming BSO hebt genoten, dan krijg je van ons het diploma ‘Begeleider in de kinderopvang’.

Als begeleider in de kinderopvang kan je aan de slag in kinderdagverblijven en crèches voor de opvang van jonge kinderen van 0 tot 3 jaar.

Een praktijkgerichte opleiding

Bovenop de lessen loop je ook stage in verschillende centra voor kinderopvang. Het is jouw kans om je kennis in de praktijk om te zetten. Tijdens je stage krijg je van mentoren en begeleiders van de school de gepaste begeleiding. Zij zorgen ook voor jouw evaluatie.

Cursusaanbod

De cursussen die onder de noemer Begeleider Kinderopvang vallen (begeleider buitenschoolse kinderopvang, begeleider kinderopvang) starten alle in september. Een beperkt aantal cursisten kan instappen in januari.

Lesuren

  • Dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 21.30 u.
  • Stages in overleg met je stagebeleider

Leslocatie

  • SN-KR: Broederschool, Kroonmolenstraat 4, 9100 Sint-Niklaas

Korting

Onder bepaalde voorwaarden betaal je minder voor je cursus.
Zo’n korting krijg je alleen op het inschrijvingsgeld, niet op wat je betaalt voor het cursusmateriaal dat je moet aanschaffen.

Nog vragen?

Vul dan het webformulier in.

Wil je je graag inschrijven?

Je bent geïnteresseerd in de opleiding begeleider buitenschoolse kinderopvang?

Dan nodigen we je graag uit op het infomoment over deze opleiding.
Op onze infomomenten vertellen we jou meer over de organisatie en opleiding 'begeleider in de kinderopvang'. Daar hoort een intakegesprek bij. Met dat gesprek krijgen wij een beter idee van jouw beginsituatie. Wanneer we dat intakegesprek met jou hebben, laten we je op het infomoment weten.
Om te kunnen starten met een van de opleiding is jouw aanwezigheid op het infomoment als het intakegesprek verplicht.
Interesse? Schrijf je in met dit invulformulier.

 

Onze infomomenten vinden plaats in Vergadercentrum Den Hof aan het H. Heymanplein 7 in Sint-Niklaas.

Je inschrijving is pas in orde wanneer je de volledige kostprijs (inschrijvingsgeld + cursusmateriaal) effectief hebt betaald. 
Klik hier voor meer informatie over kostprijs, vrijstellingen en educatief verlof.