U bent hier

Grafische ontwerpen

Grafisch ontwerpen is een fascinerend  vak- en hobbygebied.

Van technisch 2D-plan tot sublieme animatiefilm: bij LBC zit je goed.
Eenvoudige of complexe toepassingen: onze geheel vernieuwde computerpark is er klaar voor!

Autocad

Wil je als technisch tekenaar aan de slag in sectoren zoals de metaalnijverheid, houtbewerking, bouwkunde, architectuur, ruimtelijke ordening, elektrotechniek of interieurdesign dan helpen onze cursussen jou deze ambitie te verwezenlijken.
Daarnaast bieden onze AutoCAD-cursussen ook de noodzakelijke update voor technisch tekenaars die hun kennis willen opfrissen met de nieuwste versie van AutoCAD .
Of misschien wil je thuis aan de slag met een eigen project zoals een kastontwerp of een plan voor een woonruimte. Of je legt je toe op het technisch-creatieve aspect en gaat bijvoorbeeld metalen voorwerpen bedenken en uittekenen.

Voorbeelden vind je hier.

Blender

Je bent een gedreven professional of een gepassioneerd hobbyist die de wereld van computer graphics en 3D wil ontdekken. Blender is  het meest populaire Open Source 3D-pakket  en onze cursus is daarbij ideaal om jouw ideeën uit te werken.
Je kan deze opleiding volgen in professionele context om visualisaties te doen binnen de grafische sector of als Blender-fan om de wereld van 3D-animatie te verkennen.

Voorbeelden vind je hier.

Inventor

Deze module is bedoeld voor mensen met een professionele achtergrond op het vlak van 3D- en parametrisch tekenen met een ander CAD-programma.
Inventor biedt de mogelijkheid tot simulatie (krachten, vloeiingen e.d.) en presentatie (realistische fotoprints, animatie van bewegingen enz.).
Gebruik je Inventor al en wil je een opfrissing van de nieuwste versie, dan is deze module een aanrader.

Voorbeelden vind je hier.

Meer informatie over onze cursussen grafisch ontwerpen:

  • Algemene informatie vind je hier.
  • Informatie over AutoCAD vind je hier.
  • Informatie over Blender vind je hier.
  • Informatie over Inventor vind je hier.

Afhankelijk van vragen en suggesties richten we ook andere cursussen grafisch ontwerpen in zoals Games ontwerpen met Unity.

Suggesties of vragen

Stuur uw suggestie of vraag via een mailtje naar de adjunct Informatica.