You are here

Zorgkundige

Zorg zit in de lift

Partners in de zorg: LBC en de VDAB!

Voor de gloednieuwe opleiding ‘zorgkundige’ die we overdag organiseren gaan we in zee met de VDAB. Wie volledig werkzoekend is én ingeschreven bij de VDAB maakt nu kans om de opleiding ‘zorgkundige’ gratis te volgen! In andere woorden, je betaalt in dat geval geen inschrijvingsgeld. Informeer je op de website van de VDAB over de voorwaarden.

Opleiding Zorgkundige

Zie jij jezelf als een sociaalvoelend iemand? Kan jij je goed inleven in andere mensen en heb je een gezond verantwoordelijkheidsgevoel? Ben je ook nauwgezet en werk je graag samen met andere mensen? Is jouw antwoord op deze vragen ‘ja’, dan is een opleiding binnen Personenzorg jou wellicht op het lijf geschreven.

Als zorgkundige sta je in voor de dagelijkse zorg van ouderen, gezinnen en personen met een beperking. Je staat onder het toezicht van verpleegkundigen. Zorgkundigen werken in verschillende sectoren en op verschillende terreinen: de gezins- en thuiszorg, de thuisverpleging en in verschillende verzorgingsinstellingen zoals rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, dagcentra enzovoort.

Als zorgkundige help je de verpleegkundige met de zorgverlening. Je doet ook qua gezondheidsopvoeding wel eens een duit in het zakje. De wet schrijft voor dat je een aantal specifiek verpleegkundige taken mag doen.

Na elke afgewerkte module behaal je een deelattest. Verschillende deelattesten gebundeld leveren jou het officiële certificaat van zorgkundige op waarmee je zo aan de slag kan.

De opleiding zorgkundige bestaat uit drie onderdelen die op elkaar voortbouwen. Na elk onderdeel ga je je dus grondiger verdiepen in de zorg voor anderen waardoor je takenpakket zich steeds verder uitbreidt. Hieronder lees je er meer over.

Onze infomomenten

Op onze infomomenten vertellen we jou meer over de organisatie en de doelstellingen van de verschillende opleidingen die onder de noemer 'zorgkundige' vallen. Daar hoort een intakegesprek bij. Met dat gesprek krijgen wij een beter idee van jouw beginsituatie. Wanneer we dat intakegesprek met jou hebben, laten we je op het infomoment weten.

Om te kunnen starten met een van de opleidingen van zorgkundige is zowel jouw aanwezigheid op het infomoment als het intakegesprek verplicht. Wanneer je anderstalig bent, verwachten we van jou dat je kennis van het Nederlands minstens het niveau 2.4 haalt.

Onze infomomenten vinden plaats in Vergadercentrum Den Hof aan het H. Heymanplein 7 in Sint-Niklaas.

Interesse? Schrijf je in met dit invulformulier.